Danielle strand honden

Hoe breng je structuur aan in je onderneming?

Het mooie van eigen baas-zijn is dat je zelf kunt bepalen hoe je werkt. Je hoeft niet te houden aan voorgeschreven procedures zoals dat bij een bedrijf het geval is.

Als ondernemer kan het echter lastig zijn om te bepalen hoe je werkt, zeker als het gaat over je financiën. Veel ondernemers worstelen hiermee dus schaam je hier zeker niet voor!

Soms is het een proces van vallen en opstaan.

Ik geef je 4 tips om je op weg te helpen:

 1. Structuur in je facturatie

  Neem een vast moment of week in de maand waarop je de facturen verstuurt. Wees duidelijk in je betalingstermijn en let op de factuurvereisten!

 2. Structuur in je debiteurenbeheer

  Controleer dan ook meteen bij het versturen van de nieuwe facturen, welke facturen nog openstaan en herinnert of er zelfs gemaand moet worden.

 3. Structuur in je uitgaven

  Controleer wekelijks op een vaste dag wat er is afgeschreven. Het makkelijkst hiervoor is het opstellen van een budget die je dan ook wekelijks bijhoudt. Zet de inkomsten en uitgaven naast de gebudgetteerde uitgaven om de verschillen te monitoren.

 4. Structuur in je e-mail

  Je ontvangt ook facturen per e-mail. Daarnaast voer je ook correspondentie met klanten en afnemers. Hierin kun je eenvoudig structuur aanbrengen door in je e-mailbox projecten toe te voegen zoals: “facturen” of sorteer de mappen op klantnaam.

Je ziet dat je op diverse manieren en op een simpele manier structuur kunt aanbrengen. Het belangrijkste hierbij is natuurlijk consistentie.

Pak dus je agenda en blok de benodigde tijd voor deze belangrijke zaken!

Als je hulp wilt bij het structureren kun je me mailen op info@dani-eline.nl.

Laat een reactie achter